GRATTIS TILL GULDET JAPAN!

Fulltsatt på läktaren var det när Japan blev världsmästare för första gången någonsin efter en sanslös dramatik i finalen mot USA.
Klockan hade tickat upp mot 69:onde minuten då inhopparen Alex Morgan, USA, tog en löpning i djupled och fick bollen från mittfältet. Hon avslutade löpningen med högsta klass genom att sätta bollen i det bortre hörnet med vänsterfoten. Bara 10 minuter senare kvitterade Japan, då Aya Miyama utnyttjade tafatt agerande i försvarsspelet och petade in 1-1. Strax innan slutet på den första förlängnings kvarten presenterade sig den 21-åriga Alex Morgan igen, den här gången tog hon sig förbi på vänsterkanten och slog in den mot Abby Wambach, vars nick gick in i mål och det blev 2-1. Men Japan gav inte upp, dock så kom 2-2 målet väldigt sent in på andra förlängningskvarten. Då Homare Sawa, lagkaptenen, Japan, klackade in den så elegant efter en hörna. Hon tog finalen till straffar. Då tog Ayumi Kaihori över hjälterollen genom att rädda 3 straffar. Saki Kumagai avgjorde finalen när hon placerade in Japans tredje straffmål i nättaket och vilt jubel utbröt.

Mina egena tankar lyder:
Japan var värd guldet efter deras hårda slit. Allra roligast var att de aldrig tagit sig såhär långt och sedan går de och vinner VM GULD. Det är ganska otroligt. Dock tycker jag inte att Solo, USA's målvakt skulle ha fått pris för bästa målvakt p.g.a. attityden samt att Japans Kumagai stod och agerade mycket bättre i målet. Jag tycker att det är kul för damfotbollen att den blivit större än vad den varit. Stjärnan i hela finalen tycker jag var Homare Sawa, en utmärkt lagkapten som även fick guldskon.
Även ett stort grattis till USA för silvret och hemma laget Sverige för Bronset då dom vunnit över Frankrike!